Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Tijdens de kerstperiode overstappen andere zorgverzekering
Inspiratie

Tijdens de kerstperiode overstappen andere zorgverzekering

De kerstperiode is voor de meeste mensen een tijd van het jaar om lekker binnen te zitten met een warme kop chocomel, genietend van hopelijk een dik pak sneeuw buiten op straat. Maar het is ook tijd om na te denken over het komende jaar; wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering?

Ieder jaar tussen half november en 31 december is er de mogelijkheid om over te stappen. Omdat het maar één keer per jaar kan, zul je in deze periode dan ook overal reclame voorbij zien komen van verzekeraars die jou aan zich willen binden voor het komende jaar. Hoewel veel mensen bij hun oude verzekering blijven, zien we toch elk jaar meer overstappers. Zeker nu de zorgpremies wederom flink omhoog gaan verwachten we dat er nóg meer vergelijkingen plaats gaan vinden.

Waar moet je op letten bij een andere zorgverzekering?

Als je hebt besloten om (misschien) over te stappen is het raadzaam om hiervoor de tijd te nemen. Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden, verschillende vergoedingen, aanvullende pakketten en collectieve kortingen. Het loont zeker de moeite om dit zorgvuldig te bekijken, want je zit er immers wel een heel jaar aan vast. Heb je specifieke vormen van zorg nodig, zoals fysiotherapie of kraamzorg, dan is het nóg belangrijker om alles goed tegen het licht te houden. Een verkeerde keuze kan honderden euro’s extra kosten.

Online vergelijken; uitgebreide vergelijkers zijn handig!

Over het algemeen is het zo dat een verzekeraar bepaalde thema’s uitkiest en die extra belicht. Zo zie je dat bepaalde zorgverzekeringen zich echt richten op studenten, terwijl anderen zich weer richten op de hoger opgeleide mens. Voor iedere situatie (en zorgbehoefte) is de beste zorgverzekering weer anders. Daarom is de slimste stap die je kunt doen het zelf vergelijken op basis van jouw wensen. Zogeheten online zorgvergelijkers bieden uitkomst; je vult je behoeften in en de uitkomst is de meest geschikte zorgverzekering voor jou.
Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je minimaal 12 behandelingen fysiotherapie nodig hebt en een vergoeding voor tandzorg. Op basis hiervan zal de vergelijker zijn werk doen, en jou een panklaar recept voor een goede zorgverzekering aanbieden.

Enkele belangrijke punten bij je overstap

  • Je kunt overstappen t/m 31 december, óf als je reeds je oude verzekering hebt opgezegd tot 31 januari.
  • De beste zorgverzekering is voor iedereen anders; dus de beste zorgverzekering voor jou kan heel anders zijn als die van je partner, vader of moeder.
  • Ga niet klakkeloos voor de laagste premie. Dit kan je duur komen te staan als je bepaalde zorg nodig hebt die niet gedekt wordt door je pakket.
  • Sluit je verzekering online af en profiteer vaak van extra voordelen. De vergelijkers hebben vaak extra korting bedongen. Kijk ook of er een collectieve regeling mogelijk is via bijvoorbeeld je werkgever.

Bespaar kerststress

Voorkom stress tijdens de kerstdagen doordat je op het laatste moment nog wilt wisselen van zorgverzekeraar. Vanaf 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun nieuwe premie en voorwaarden bekend gemaakt en kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken. Zo kun je tijdens de kerstdagen lekker genieten!