Terug naar blog artikelen Allerhande Kerstfestival
Sfeerverslag

Allerhande Kerstfestival

Vandaag is de opening van de allereerste editie van het Allerhande Kerstfestival. Het bijna uitverkochte festival trekt de komende drie dagen 40.000 bezoekers naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Proef heerlijke producten en laat je inspireren bij één van de 70 foodstands en krijg zo een voorproefje van het Kerstassortiment van Albert Heijn.

 

 

Kerstontbijt

In de vroege ochtend mocht het team van Kerstmarkten.net tijdens de persbijeenkomst aanschuiven bij het kerstontbijt. Een ruim assortiment van luxe broden, waaronder ambachtelijke feeststol krent-noot-rozijn, cakes en lekkernijen zoals amandelpasta en macadamia chocolade spread.

We werden verwelkomd door Wouter Kolk, algemeen directeur Albert Heijn. "Een bijzonder moment voor Albert Heijn en een nieuwe stap in onze kerstbeleving." Samen met parters Etos en Gall & Gall heeft Albert Heijn een compleet nieuw concept neergezet.

Feestelijke opening

Voor de ingang van Het Spoorwegmuseum vond, na een kort woord van Wouter Kolk, de feestelijke opening plaatst onder begeleiding van een kinderkoor. Samen met De Kerstman werd het startsein gegeven voor het driedaagse festival. De (nep)sneeuw maakt het plaatje compleet.

 

 

Festivalterrein

De slimme indeling naar eetmomenten met een borrelplein en paviljoens voor voorgerechten, hoofdgerechten, desserst en ontbijt maakt het festivalterrein erg overzichtelijk.

 

 

Voor winterpret wordt gezorgd middels een schaatsbaan, live muziek, gospelkoor, kinderkoor en theather voor jong en oud. Bekende chefs zoals Herman den Blijker en Jan Smink van de Librije geven tijdens het Kerstfestival workshops en er zijn optredens van onder andere VanVelzen.

Allerhande Kerstfestival app

Met de officiële Allerhande Kerstfestival app blijf je op de hoogte van alle workshops, hoogtepunten en entertainment tijdens het evenenment. Uiteraard ontbreekt de handige 3D plattegrond niet en kun je met de app alle recepten teruglezen!

Proeverij

In totaal zijn er 70 foodstands en stalletjes waar bezoekers kunnen proeven en advies kunnen vragen aan bekende koks en wijnkenners. Daarnaast zijn er een groot aantal workshops. Albert Heijn heeft slim veel van haar leveranciers en ondernemers uitgenodigd om op het Allerhande Kerstfestival te staan en vol passie over 'hun' producten te vertellen.

 

 

Van klassieke gerechten tot oude recepten in een nieuw jasje. Daarbij kun je denken aan varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus tot vegatarische carpaccio van gegrilde groente.

Op naar de volgende editie

Deze eerste editie vinden wij veelbelovend en zal ongetwijfeld een groot succes worden. Wij kijken daarom nu al uit naar volgend jaar! Heb jij Allerhande Kerstfestival bezocht? Schrijf dan een beoordeling op de evenementenpagina.