Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Kerstpakketten populair in 2017
Cadeaus

Kerstpakketten populair in 2017

Misschien ben je er nog niet helemaal mee bezig of misschien wel: kerst staat ons over drie maanden weer op te wachten! Tijdens de kerstdagen staat vooral gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel. Een goed moment dus om als werkgever je klanten en personeel eens extra in het zonnetje te zetten. Deze relaties zijn namelijk steeds belangrijker. Je kunt volgens onderzoek beter investeren in je huidige klantenrelatie dan dat je nieuwe klanten aan gaat trekken.

Gemiddelde uitgave in 2017

In 2017 zal er, volgens onderzoek van Kerstpakket.net, maar liefst 13% meer geld uitgegeven worden aan relatiegeschenken in vergelijking met het jaar hiervoor. Gemiddeld geeft een MKB zo’n €40 tot €50 uit aan het kerstgeschenk. Vaak bestaat dit uit een cadeaubon, kerstpakket of een verzameling relatiegeschenken. Geschat wordt dat dit jaar werknemers een kerstgeschenk meer zullen waarderen vooral omdat veel bedrijven door de economische malaise van de afgelopen jaren de kerstgeschenken afgeschaft hadden.

Herkomst van het kerstpakket

Kerstpakketten komen voort uit een eeuwenoude traditie om elkaar tijdens kerst een gift te geven. Dit kwam vooral vanuit de boeren die hun werknemers wilden bedanken voor hun harde werk. Zij gaven dan tweede kerstdag eten en artikelen aan hen als bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar. Steeds meer bedrijven namen deze gewoonte over, binnen enkele jaren was het dus een echte traditie om rond de kerstdagen iets aan de werknemers mee te geven.

Populaire thema’s in 2017

Voor dit jaar lijken de volgende thema’s in trek te zijn bij het bedrijfsleven: kerstpakketten met tapas gerechten en producten, wokken & bakken kerstpakketten, pakketten met lokale producten en pakketten met biologische producten. Sowieso wil de werknemer altijd iets in zijn pakket krijgen dat een gebruikersfunctie heeft. Dus niet alleen producten die je eenmalig consumeert, maar ook iets met nut. Zoals een trolley, een wokpan, een panini toaster. Maar alleen een doos met de bekende crackers, kaasbolletjes, een blik met soep, een doos met cappuccino sachets en meer van dat, dat kan anno 2017 niet meer.