Terug naar blog artikelen Dé kerstpakketten van 2020
Cadeaus

Dé kerstpakketten van 2020

Waarom houdt iedereen toch zoveel van kerstpakketten? Waarschijnlijk is het plezier van het uitpakken de belangrijkste reden dat in een paar miljoen huiskamers ieder jaar weer wordt uitgekeken naar dit speciale pakket.

Nog steeds is een kerstpakket een extra bedankje voor een jaar hard werken. Zo is het immers begonnen: in de 19e eeuw mochten boerenarbeiders die inwoonden op kerstmis een dagje naar huis. Ze kregen dan vaak een mand vol lekkere dingen mee. Na een aantal jaren gebeurde dat ook bij andere werknemers en een traditie was geboren. Waar het vroeger uitsluitend om lekkere items ging, hoort er tegenwoordig vaak ook een geschenk bij dat kan worden bewaard, praktisch of decoratief. Er zijn ook heuse trends voor kerstpakketten. Mag jij kerstpakketten voor 2020 uitzoeken, dan kom je die vast tegen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Makro kerstpakketten.

Join the Journey kerstpakket: Ga mee met ons mee op reis! De reis naar de toekomst van onze organisatie. Want zonder jou komen we niet ver!
Join the Journey kerstpakket: Ga mee met ons mee op reis! De reis naar de toekomst van onze organisatie. Want zonder jou komen we niet ver!

1. De happening: het feestelijke kerstpakket van 2020

Een kerstpakket moet een feest zijn en de inhoud moet dat duidelijk maken. In 2020 zal het wellicht iets anders gaan dan in 2019. Dat jaar werd gekenmerkt door feestjes waarop de pakketten werden uitgereikt. De werkgever deed zijn praatje en daarna werd het tijd voor een hapje en drankje en vervolgens het hoogtepunt: het kerstpakket. Dit jaar zullen de meeste kerstpakketten thuis worden bezorgd wegens de Corona en het feestelijke kan uiteraard in het pakket worden gestopt. De meest feestelijke pakketten staan dit jaar op nummer 1.

GEdeeld gelukg ketspakket: We zijn blij om wie je bent en wat je bijdraagt aan ons bedrijf!
Gedeeld gelukig kerstpakket: We zijn blij om wie je bent en wat je bijdraagt aan ons bedrijf!

2. Een persoonlijk pakket

Iedere werknemer hetzelfde pakket geven, kan altijd, het blijft tenslotte een verrassing. Maar de leveranciers van kerstpakketten zorgen ook steeds meer voor variatie. Zo zijn er pakketten, speciaal bedoeld voor mannen, vrouwen en gezinnen. Die trend zal zich zonder enige twijfel voorzetten in 2020. Hierdoor kan jij als werkgever je beste beentje voorzetten en duidelijk maken dat je ook weet hoe de huiselijke situatie van je personeelsleden is. Als je het helemaal persoonlijk wilt maken kan dat met een handgeschreven briefje of de link naar een toespraakje op internet die je zelf hebt opgenomen.

3. Duurzame pakketten

Duurzame pakketten zijn ‘here to stay’. Ook in 2020 zullen deze pakketten weer de show stelen. Een pakket gevuld met lekkernijen, maar dan wel fairtrade artikelen. Deze producten komen uit gebieden waar arbeiders en boeren wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als er gesmuld wordt van de inhoud van een dergelijk kerstpakket is het juist in deze bijzondere tijd goed om te weten dat er voor deze zaken een eerlijke prijs of loon is betaald. Het is ook een prachtige manier om in aanraking te komen met bijzondere culturen door toevoeging van een gebruiksvoorwerp of decoratie uit exotische streken.

Magic winter kerstpakket: Wordt jij ook zo blij van de magische en typische wintergenot?
Magic winter kerstpakket: Wordt jij ook zo blij van de magische en typische wintergenot?

4. Traditioneel kerstpakket

Net als overal in de samenleving zie je ook bij de kerstpakketten de hang naar vroeger. In 2020 zal een traditioneel pakket dan ook weer een topper worden. Vraag jij je af wat je daaronder moet volstaan? Een traditioneel pakket is gevuld met veel etenswaren en drinken. Een deel daarvan is heel praktisch maar er zijn ook producten die je niet iedere week in de winkelmand zal stoppen. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijtkoek maar ook een pakje dadels van de beste kwaliteit uit het Midden-Oosten. Een pakket dat voor verrassing zorgt en voor elk wat wils biedt.

Me time kerstpakket: Er zitten maar 24 in één dag! Het is soms een hele uitdaging de juiste balans te vinden in werk, familie en vrienden!
Me time kerstpakket: Er zitten maar 24 in één dag! Het is soms een hele uitdaging de juiste balans te vinden in werk, familie en vrienden!

5. Themapakket voor kerst 2020

Het is ieder jaar weer een verrassing welke themapakketten het meest populair worden. Vorig jaar was een Scandinavisch pakket helemaal in. In deze regio is het tenslotte altijd winter met de kerst en dat betekent dat er veel inspiratie is voor de samenstellers van een dergelijk pakket. Voor 2020 gokken wij op het Italiaanse thema. Dat is wellicht een mooie compensatie voor een gemiste zomervakantie. Er zijn immers ook maar weinig landen waar zoveel pure producten vandaan komen met zonnige smaken. Ciao Bella.

6. Bierpakketten

Het is niet ieders keuze, maar wist je dat er steeds meer bierdrinkers in ons land bij komen en dat die toename vooral door vrouwen wordt veroorzaakt? Er zijn inmiddels ook meerdere bierpakketten waarin voor de liefhebber en de beginner een goed assortiment van bieren is verzameld. Het zijn de echte ambachtelijke biertjes en ook biologische bieren horen er altijd bij. Aangevuld met wat lekkere hapjes kan de ontvanger van een dergelijk pakket dan zijn persoonlijke ‘high beer’ organiseren.

Wist je dat de ontwikkelaars van kerstpakketten nu alweer aan de slag zijn voor de pakketten van 2021? Een eerste indruk daarvan kan je in de zomer van 2021 krijgen bij de gespecialiseerde producenten van kerstpakketten. Maar eerst is Kerstmis 2020 nog aan de beurt. De pakketten zullen vanaf medio november veelal bij bedrijven worden bezorgd.

Bekijk de website Actieve Wielen