Terug naar blog artikelen Kerstpakketten weer op de To-Do lijst
Cadeaus

Kerstpakketten weer op de To-Do lijst

Het lijkt nog ver weg, maar Kerstmis staat weer bijna voor de deur. Vele bedrijven zijn reeds al begonnen met de zoektocht naar kerstpakketten om hun werknemers te verrassen. Een kerstpakket staat symbool voor het geven van waardering voor de gedane inzet van afgelopen jaar.

Oorsprong van het kerstpakket

De geschiedenis van het kerstpakket gaat terug tot het begin van de 19e eeuw. Het personeel van een boer kreeg bijvoorbeeld rozijnenbrood, chocolademelk en amandelspijs. Op Tweede Kerstdag mocht het personeel naar huis om daar het kerstfeest samen met familie te vieren. Ze kregen daarnaast een mand vol met lekkernijen om dit te kunnen delen met de gehele familie. Dit werd door het personeel gezien als een blijk van waardering voor het geleverde werk.

De nieuwe trends

Anno 2017 is het principe niet veranderd. Bedrijven schenken kerstpakketten aan werknemers om deze in het zonnetje te zetten en/of te bedanken voor het geleverde werk. Mede doordat het economisch beter gaat in Nederland, zijn bedrijven bereidt om meer uit te geven aan kerstpakketten. Verwacht wordt dat er dit jaar € 3,- tot € 4,- méér per kerstpakket wordt uitgegeven dan in voorgaande jaren. Volgens een leverancier van kerstpakketten zijn pakketten met non-food artikelen dit jaar populairder dan andere jaren. Zo zijn pakketten die huishoudelijke artikelen bevatten meer in trek dan traditionele foodpakketten.

Eigen Keuzeconcept

Naast traditionele kerstpakketten is het tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor Eigen Keuze Kerstpakketten. Het eigen keuze concept is er op gericht dat werknemers zelf een cadeau kiezen uit een cadeauwebshop. Door het ruime aanbod van diverse producten in verschillende categorieën vergroot dit de kans dat iedere werknemer iets kan vinden waar hij/zij tevreden mee is.


Tips 

Het kiezen van het juiste pakket voor uw personeel wordt soms als lastig ervaren. Daarom geven wij u verschillende tips die dit proces vereenvoudigen:

1. Bepaal uw budget

Kies het budget dat u per werknemer wilt uitgeven.

2. Uw werknemers

Het is belangrijk om te weten waar de interesses van uw werknemers liggen. Zo kunt u uw werknemers verrassen door ze het juiste pakket te schenken. Tevens is het belangrijk om ook op de hoogte zijn van diverse geloofsovertuigingen of eventuele allergieën.

3. Persoonlijk

Verras uw medewerkers door een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het kerstpakket. Werknemers ervaren een persoonlijke boodschap vaak als positief. Op deze manier geeft u het kerstpakket nog net wat extra's.

4. Start op tijd!

Wilt u er zeker van zijn dat uw pakket op tijd geleverd kan worden? Start daarom op tijd zodat eventuele teleurstellingen en stress worden voorkomen.